Přečtěte si

Články

Čestným občanem Šumperka se stal nedávno exsbormistr tamního dětského sboru Tomáš Motýl. Město ocenilo jeho dlouholetou práci se sborem z české špičky a úspěchy i v zahraničí. "Je to ohromně zavazující. Podívám-li se na osobnosti, které ocenění obdržely, mám mrazení z toho, v jak úžasné společnosti jsem se ocitl. Říct, že si toho vážím, mi...

Skvělý úspěch přivezl na začátku týdne domů Dětský pěvecký sbor Motýli Šumperk. Výprava se vrátila se soutěže International Choral Festival of Preveza která proběhla ve dnech 7. až 10. července v Řecku. Sbor získal pod vedením Heleny Stojaníkové v kategorii dětských sborů zlatou medaili.

První květnový víkend se s Šumperku konala výjimečná kulturní událost. Na třech koncertech oslavili šumperští Motýli 50 let výročí založení dětského sboru. Z názvu koncertů by se dala poskládat i věta: Zpívají mláďátka – Ze stříbrné studánky – Proč bychom se netěšili.

Vánoční atmosféru dokreslí zbrusu nové dvojalbum pěveckého sboru Motýli Šumperk. Za skvělým výsledkem stojí rok příprav. Kompilace vánoční a adventní hudby vychází k výročí půlstoletí jednoho z nejznámějších dětských sborů Česka. Koupí Noci tichounké uděláte radost a podpoříte letitou práci s dětmi.